Balık Alin’in Masalı

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde denizin derinliklerinde yaşayan sevimli bir balık varmış. Bu balığın adı Alin miş. Alin, kitapları incelemeyi, yeni dünyalar keşfetmeyi çok severmiş. Bu sene de birinci sınıfa başladığı için okumayı öğrenmiş ve artık kitaplarını kendisi okuyormuş. her gün annesiyle birlikte 2 saat boyunca okuma yaparmış. Sınıfın en hızlı okuyan öğrencisi olarak bile seçilmiş.

Günlerden bir gün okul ara tatile girmiş. Tam 15 gün okul tatilmiş. Alin de diğer arkadaşları gibi çok heyecanlıymış. Evde oyun oynamak, sularda özgürce yüzmek için cana atıyormuş. Alin okul tatil olduğundan beri hiç kitap okumamış. Her gün televizyon izleyip oyun oynamış. Kitaplarının kapağını bile açmamış. Çünkü oyun oynamak ona daha eğlenceli gelmeye başlamış. Ara tatil bittiğinde ise Alin okula başladı. Öğretmen heyecanla bütün öğrencileri karşıladı. Hepsine tatillerinin nasıl geçtiğiyle ilgili sorular sormuş. Sohbetleri bitince sıra kitap okumaya gelmiş. Herkes çantasından okuma kitaplarını çıkarmış ve öğretmen yüksek sesle bütün öğrencilere okutturmuş. Sıra Alin’e gelmiş. Alin okurken zorlanmaya başlamış. Sanki daha önce hiç kitap okumamış gibi kelimeleri söyleyemiyormuş. Alin kitabı okuyamadığını fark edince çok üzülmüş ve ağlamaya başlamış. Öğretmeni Alin’in üzüldüğünü anladığı için başka bir öğrenci ile devam etmiş. Dersin bitiminde Alin’i yanına çağırmış ve neden okuyamadığını sormuş. Alin “Tatil boyunca hiç kitap okumadım öğretmenim, sanırım o yüzden okumam geriledi” demiş. Öğretmen Alin’e kızmadan ona okumanın önemini anlatmış. Alin öğretmenine tekrardan okumaya başlayacağına dair söz vermiş.

Eve gittiğinde olanları ailesine anlatmış ve onlara da tekrardan okumaya başlayacağına dair söz vermiş. O günden sonra eskisi gibi her gün kitap okumaya başlamış. Kısa süre de eskisi gibi akıcı okumaya başlamış. Bir daha da yaptığı hatayı asla yapmamış. Bu hikayede burada bitmiş.

Daha fazla kısa masal okumak isterseniz Kısa Masallar kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir